Liebherr borhűtők - tökéletes klíma a nemes borok számára
Ha borról van szó, mindig nagyon fontos a helyes hőmérséklet. A szőlő tökéletes érését biztosító környezettől kezdve, a borkészítés érlelési folyamatain át egészen a kész bor kiegyensúlyozott hőmérsékletű tárolásáig. És ami a legfontosabb, a hőmérséklet határozza meg a bor ízét és aromáját - a szervírozási hőmérséklettől függ, mennyire fogják élvezni és értékelni a bort.
A hőmérséklet emelkedésével megnő a bor molekuláinak kinetikus energiája, ami gyorsítja az öregedési folyamatot, és így a minőség romlásához vezet. Ezért ajánlott a bort hosszabb idejű tároláskor +10 és +12 ºC közötti hőmérsékleten tartani. A legfontosabb az állandó hőmérséklet fenntartása, mert a hőfokingadozások rontják a bor minőségét. Abban pedog, hogy mennyire ízlik egy bor, meghatározó szerepe van, hogy milyen hőmérsékleten fogyasztják.
Az előnyök áttekintése:
- A bortároló szekrényekben könnyen cserélhető Fresh Air aktív szénszűrő található, amely optimális levegőminőséget biztosít a borszekrényben.
- A teljesen kihúzható teleszkópos sínre szerelt polc akár 30 állított palack számára is helyet biztosít. Ideális a kimért borok értékesítéséhez, valamint a boros palackok bemutatására. A palacktartók igény szerint a palackok méretéhez állíthatók.
- Két nagyhatékonyságú ventillátor csökkenti az energiafogyasztást, és gondoskodik az optimális hőelosztásról a Liebherr hűtési rendszer segítségével.
- A LED-es világítás teljesen síkba épített és az üvegajtós készülékekben folyamatos üzemmódba is kapcsolható, és a belső tér egyenletes megvilágítását is biztosítja.
- A teleszkópos sínekre szerelt stabil fa polcok jó láthatóságot és könnyű hozzáférést biztosítanak. A kezeletlen fából készült polcok optimálisan illeszkednek a bordói palackok tárolásához.
- A zár megakadályozza a nem kívánt hozzáférést. A szabadon álló borhűtő készülékek esetében a zár az ajtó oldalába van beépítve.
- Az ergonomikus slimline ajtófogantyú rozsdamentes acélból kiemeli a finom kialakítást.
- A megbízható UV-védelem mellett a sötétített hőszigetelt üvegajtó tökéletes rálátást is biztosít a borokra.
- Az innovatív érintő elektronika folyadékkristályos kijelzővel biztosítja, hogy az egyes zónákban egyedileg beállított hőmérsékletek folyamatosan fennmaradjanak. A digitális hőmérséklet kijelző fok pontosan mutatja a beállított értékeket. Az érintőfelület finom megérintésével minden funkció könnyen és kényelmesen beállítható.
- Az ajtó zsanérok további eszközök nélkül is cserélhetők és lehetővé teszik a készülékek új helyszínen történő felállítását.
- Az önműködően záródó ajtó könnyen cserélhető mágneses tömítéssel szorosan illeszkedik és megakadályozza a hideg felesleges kiáramlását.
Tökéletes szortiment a borok szerelmesei számára:
Vinidor típuscsalád
A Vinidor típusú bortemperáló szekrények hihetetlen rugalmasságot kínálnak: egyetlen készülékben egyesítik a tároló és a több hőmérsékleti zónás készülékek minden előnyét. A típuscsalád készülékeit két vagy három hőmérsékleti zónával szállítjuk, ahol a zónák hőmérsékletét egyedileg be lehet állítani + 5 ºC és + 20ºC között a kívánt értékre. Így a három hőmérsékleti zónás készülékben egyszerre lehet a saját optimális szervírozási hőmérsékletén tárolni a vörösbort, a fehérbort és a pezsgőt. A Vinidor típusú borhűtők a hosszabb idejű tároláshoz is tökéletes klímát nyújtanak. A hőmérsékleti zónák változatos mérete és teljes körűen beállítható hőfokszabályozása révén ezek a készülékek lényegében bármilyen borgyűjteményhez alkalmasak lehetnek.
Borklíma szekrények
A borklíma készülékek a borospincékhez hasonló körülményeket biztosítanak. Ezért ideális választást jelentenek akár a hosszabb idejű tároláshoz is, akár akkor, ha nagy borkészleteket kell mindig a tökéletes szervírozási hőmérsékleten tartani. A +5 ºC és +20ºC közötti megfelelő értékre beállított hőmérséklet állandó és a készülékben mindenhol egyenletes.
Több hőmérsékleti zónás bortemperálók
A Vinotek típuscsalád több hőmérsékleti zónás bortemperáló szekrényei változatos tárolási körülményeket biztosítanak, így a különféle bortípusokat a legkedvezőbb fogyasztási hőmérsékletükön lehet tartani. Az általunk használt innovatív klimatizálási technológia fokozat nélküli hőmérsékletrétegeződést alakít ki a készülékben. Ennek eredményeképpen a vörösbort +18ºC-on lehet tárolni a felső részen, az alsó rész +5ºC -os hőmérséklete ideális a habzóbor és a pezsgő számára, középen pedig a fehérborhoz tökéletes a hőmérséklet.